Térkép

Lelőhely kereső

A lelőhely adatbázis feltöltés alatt van!

Előzetesen közzétesszük (kézműves-)iparrégészeti lelőhelykataszterünk térképét az eddig regisztrált lelőhelyek közel 10%-ának felvitele után, munkaközi állapotában. Mindannyian tudjuk, hogy folyamatosan kerülnek elő az ásatásokon egykori ipari tevékenységhez tartozó objektumok, alkalmanként egész ipartelepek, vagy (csak) olyan leletek, nyersanyagok, szerszámok, melléktermékek, amelyek nyilvánvalóan egykori ipari tevékenységet bizonyítanak. Az előzetes válogatásban a lelőhelyek nagyon eltérő jellegére is felhívjuk a figyelmet. Várjuk az újabb adatokat közlő- (és feltöltő) régészek közreműködését és a különböző korszakok- és iparágak kutatásában tevékenykedő szerkesztőtársakat. Készül az angol nyelvű változat is.

Az idézés módja:
Iparrégészeti Lelőhelykataszter / Archeo Industry Sites (Főszerkesztő/Editor in chief: Gömöri János). Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága Iparrégészeti és Archeometriai Munkabizottság (MTA VEAB IRAMB) honlapja. Sopron-Veszprém-Budapest (Hungary), 1980-2019. Idézett lelőhely IR száma és neve, letöltés ideje). A weboldal készítője, karbantartója: Wallon-Hárs Viktor.

© Az ásató régészek, publikálók és adatközlők -- az egyes lelőhelyeknél, IR számmal. © Gömöri János, az MTA VEAB Iparrégészeti és Archeometriai MB elnöke.

A térkép másolásakor a fenti adatokat a térképpel együtt kérjük megosztani!

Honlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk.×

mta veab iparrégészeti munkabizottságwahavi honlaptervezésdrupal